Boligkøb - Husk Boligadvokat

Boligkøb kan være vanskeligt og det administrative arbejde som skøde, deponering, tinglysning og refusionsopgørelse kan gøre processen uoverskuelig. Der findes et hav af faldgrubber man som køber skal være opmærksom på, men med en god boligadvokat kan disse undgås.

Efter måske flere måneders søgen er du faldet over din drømmebolig, og har derfor besluttet dig for, at slå dig ned i et roligt område, med beliggenhed i eksempelvis Trekroner, Hedehusene eller omegn. Boligjagten er ved at komme til en ende og du kontakter banken for, at høre mere om de økonomiske omstændigheder. Du får en positiv tilbagemelding, og tager kontakt til ejendomsmægleren der præsenterer dig for købsaftalen. 

Det bliver anbefalet at du sikre dig et advokatforbehold, inden du underskriver købsaftalen. Dette betyder at din underskrift ikke er gældende indtil, at din rådgivende advokat godkender aftalen og du kan derfor efter aftale trække dit bud tilbage, hvis du ikke ønsker ejendommen.

Din boligadvokat gennemgår herefter alle dokumenterne relateret til handlen, og udarbejder efterfølgende et godkendelsesbrev. Brevet indeholder blandt andet også de finansielle forbehold ved købsaftalen.

Begge parter underskriver herefter købsaftalen, og udbetalingen deponeres hos ejendomsmægleren. Banken stiller en garanti for restkøbesummen. Det vil sige, at din bank sørger for at sælgeren får sine penge, men sikre dig også ved, at du får dine penge refunderet hvis handlen ikke gennemføres.

Når alle forbehold og betingelser for handlen er opfyldt, udarbejder din boligadvokat skødet og står for tinglysningen af dette. Tinglysningen er et digitalt arkiv, hvor den offentlige registrering af adkomst over faste ejendomme fremgår. Hermed bliver overdragelsen af boligen officiel, og du kan nu næsten kalde dig selv; boligejer.

 

I fællesskab med sælgeren aflæser i på overtagelsesdagen vand, el, gas, olie mv. og meddeler ejerskiftet til de relevante forsyningsselskaber. De aflæste tal skal sendes videre til din boligadvokat, der står for udarbejdelsen af en refusionsopgørelse. Opgørelsen indeholder blandt andet de penge, der skal refunderes af køberen, hvis sælger eksempelvis har forudbetalt ejendomsskatten.

Før du kan kalde dig den reelle boligejer, kræver det at udbetalingen af købesummen når frem til sælgerens bank, og når dette har fundet sted kan du nu officielt kalde dig boligejer, tillykke. 

Boligstep anbefaler at du benytter en boligadvokat til boligkøb